AK Siget donirao stolno računalo slijepoj djevojci

Datum objave: 01.09.2015
Predsjednik Autokluba Siget dr.sc. Damir Škaro u ime svih djelatnika AK Siget donirao je stolno računalo slijepoj djevojci Katarini Trputec.

Ova 25-godišnjakinja kći je Zdravka Trputeca, dugogodišnjeg djelatnika AK Siget. Računalo sa svom popratnom opremom, dodatno je opremljeno za čitanje Braillevog pisma. Računalna tehnologija nedvojbeno mijenja kvalitetu života osoba oštećena vida, ali mnogima je nedostupna zbog još uvijek previsokih cijena informatičke opreme. U današnje vrijeme kada roditelji nisu u mogućnosti priuštiti djeci sve što bi trebali i željeli, roditeljima djece s posebnim potrebama, još je i teže.

„Autoklub Siget uspješnim prvenstveno čine njegovi djelatnici. Osim što smo obiteljski orijentiran kolektiv, nastojimo biti i socijalno osjetljivi. Uključili smo se u čitav niz humanitarnih akcija na razini grada i države, ali pomažemo i djeci naših djelatnica i djelatnika. Osim što dugi niz godina osiguravamo stipendije djeci djelatnika slabijeg imovinskog statusa, participiramo u plaćanju troškova liječenja teško oboljelih djelatnika i njihovih članova obitelji, odlučili smo pomoći i Katarini da ne zaostaje za svojim vršnjacima u korištenju osobnog računala, te na taj način danas, sutra bude konkurentna i na tržištu rada.“, poručio je predsjednik dr.sc. Damir Škaro.

Iz iste kategorije

Društveno korisni

MUP, AUTOKLUB SIGET I TURISTIČKA ZAJEDNICA NAGRADILI NAJLJUBAZNIJE VOZAČE POVODOM AKCIJE “DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU 2018.”

U četvrtak 14.06.2018 u 12:00 sati u prostorijama Autokluba Siget, najvećeg autokluba u Hrvatskoj, održana je prigodna svečanost na kojoj su uručene pismene pohvale te prigodne nagrade Autokluba Siget i Turističke zajednice Grada Zagreba najljubaznijim vozačicama i vozačima u preventivnoj akciji „Dan ljubaznosti u prometu“ koja se dvadeset i drugu godinu zaredom održava povodom dana Grada Zagreba.
14.06.2018