AK Siget podržao program “Sigurnost za sve”

Datum objave: 31.05.2016
Autoklub Siget na čelu s predsjednikom dr.sc. Damirom Škarom, a u organizaciji MUP-a, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te s Ravnateljstvom policije u okviru Nacionalnog programa o sigurnosti u cestovnom prometu podržao je hvalevrijedan program "Sigurnost za sve"

Program je nastao prije dva desetljeća u Finskoj, godinama se uspješno provodi u većini europskih zemalja, a u Hrvatskoj se provodi već treću godinu zaredom u više od 200 osnovnih škola i s više od 20 000 polaznika.

Na parkiralištu ispred Ministarstva za njih je bio spreman i Mobilni preventivni centar policije gdje su svi mogli dobiti odgovore na brojna pitanja. Najveći interes najmlađi su imali za vožnju u simulatoru prevrtanja koji im je dočarao osjećaj okretanja vozila uslijed prometne nesreće. Također su pokazali i svoje umijeće u vožnji biciklom s preprekama na putu.

IMG_4189

Učenici su se posebno zanimali za projekt “Jumicar” jer su se, kroz vožnju na automobilskom poligonu, mogli upoznati sa situacijama u prometu i opasnosti kojih nisu svjesni. U mini-automobilima, opremljenim benzinskim motorom, kočnicom, gasom, sigurnosnim pojasom i upravljačem učenici su, iz perspektive vozača, mogli uočiti poteškoće u upravljanju vozilima i opasnosti koje prijete. Prepoznali su svrhu vertikalne i horizontalne signalizacije u prometu, a sudionici edukacije simbolično su dobili i Jumicar vozačku dozvolu.

IMG_4155

Akciju su osobno došli podržati i predsjednik Autokluba Siget dr.sc. Damir Škaro zajedno sa Krunoslavom Borovcem, pomoćnikom glavnog ravnatelja policije, Josipom Mataijom voditeljem Sužbe za sigurnost cestovnog promet te Velimirom Tišmom, voditeljem Službe prevencija.

IMG_4272

 

Iz iste kategorije

Društveno korisni

MUP, AUTOKLUB SIGET I TURISTIČKA ZAJEDNICA NAGRADILI NAJLJUBAZNIJE VOZAČE POVODOM AKCIJE “DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU 2018.”

U četvrtak 14.06.2018 u 12:00 sati u prostorijama Autokluba Siget, najvećeg autokluba u Hrvatskoj, održana je prigodna svečanost na kojoj su uručene pismene pohvale te prigodne nagrade Autokluba Siget i Turističke zajednice Grada Zagreba najljubaznijim vozačicama i vozačima u preventivnoj akciji „Dan ljubaznosti u prometu“ koja se dvadeset i drugu godinu zaredom održava povodom dana Grada Zagreba.
14.06.2018