AK SIGET PROSLAVIO 40 GODINA POSTOJANJA

Datum objave: 09.11.2018
Dolasku na svečanost su se , uz mnoge prijatelje i uzvanike, odazvali i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović i drugi visoki uzvanici poput izaslanika predsjednika Vlade RH Tomislav Mihotić, veliki prijatelj Autokluba Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik HAK-a, Slavko Tušek te sportski prijatelji Damira Škare Dubravko Šimenc i Stojko Vranković, veterani nogometnog kluba Siget, kao i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, CVH i MUP-a.

Ak Siget, osnovan je 1978. godine, na početku je bilo učlanjeno samo 10 osoba, a danas je prerasla u najveći hrvatski autoklub s više od 35.000 članova te oko 100.000 korisnika usluga. Prije 14 godina, na mjesto predsjednika Kluba došao je dr.sc. Damir Škaro. Dobra poslovna strategija uz 150 vrijednih djelatnika, članova Upravnog Odbora te Skupštine rezultirali su rekordom u povijesti svih autoklubova.

IMG_1057

AK Siget mi je, uz olimpijsku medalju, najveće dostignuće u životu. Nije bilo uvijek jednostavno, no ponosan sam jer smo uspjeli pokazati da jedna Udruga može, zahvaljujući velikom radu i zalaganju, postići veliki uspjeh i pozicionirati se kao lider u gotovo svim područjima kojima se bavi, dodao je predsjednik AK Siget, dr.sc. Damir Škaro.

Još jedna od uspješnih djelatnosti svakako je i Autoškola Siget, najveća u Hrvatskoj, sa 27 instruktora i više od 1100 kandidata godišnje. Na temelju velikog interesa i mnogobrojnih upita građana, uskoro će otvoriti i drugu autoškolu u zagrebačkom naselju Špansko.

IMG_1032Djelatnost Pomoć na cesti bilježi 10.000 intervencija godišnje, a u floti se nalaze moderno opremljena vozila, koja su na raspolaganju građanima 365 dana u godini. Osim navedenih tu je i Stanica za tehnički pregled, također najveća u Hrvatskoj, s oko 42.000 pregleda godišnje, a uspjeh bilježi i Agencija za zastupanje u osiguranju.

Od 2006. godine turizam postaje strateška djelatnost AK Siget,  a trenutno posjeduju u charteru 2 jedrilice i1 katamaran. U tijeku su još dva projekta: izgradnja luksuznog kampa kod Senja, čiji se završetak radova planira krajem ove godine te izgradnja naselja mobilnih kućica u Orebiću.

Na svečanoj proslavi dodijeljene su i jubilarne nagrade djelatnicima: Nađa Mehić (10 godina), Boris Jurinić (10 godina), Ante Bušić (20 godina), Slaviša Petrovski (25 godina), Josip Stinčić (40 godina).

IMG_1178

Proslava je uz pjesmu sjajne klape Kampanel nastavljena do kasnih večernjih sati.