AK Siget sudjelovao na javnoj tribini “Sigurnost djece u prometu”

Datum objave: 08.09.2016
U četvrtak, 08. rujna 2016. godine Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem i partnerima organizirao Javnu tribinu "Sigurnost u prometu" na kojoj je u ime Autokluba Siget sudjelovao predsjednik dr.sc. Damir Škaro.

Povodom početka nove školske godine i alarmantnim podacima o broju prometnih nesreća i smrtnosti uzrokovanih istima, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu održana je tribina na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz područja sigurnosti i prometa.

img_5099

Svoje konstruktivno viđenje problema sigurnosti djece u prometu i važnost njihove zaštite iz različitih perspektiva dali su:

 • doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić, Pravobraniteljica za djecu
 • Zoran Bahtijarević, dr.med. specijalist dječje kirurgije i predsjednik Hrvatskog društva za dječju kirurgiju
 • Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije
 • dr. sc. Rajko Horvat iz Zavoda za cestovni promet Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
 • Damir Novak, dipl.ing. prometa iz HAK-a
 • Mirta Zečević, glumica HNK te glumica i producentica kazališta “Smješko”
 • Dijana Uljarević iz udruge civilnog društva “RODA”

Gosti komentatori na tribini bili su:

 • dr. sc. Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget
 • prof. Žarko Bošnjak iz Agencije za odgoj i obrazovanje
 • dr. sc. Marko Ševrović iz Zavoda za prometno planiranje Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
 • dr. sc. Željko Mršić iz Visoke policijske škole PA

 

Tribina je izazvala veliki interes medija i šire javnosti, a prisutni su imali prilike pogledati šest trominutnih filmova na temu sigurnosti i prometa koji su pobijedili u kategorijama osnovnih i srednjih škola.

Kao predsjednik najvećeg hrvatskog autokluba i udruge građana koja danas broji gotovo 33 000 članove, dr. sc. Damir Škaro je naglasio važnost educiranje djece i mladih, njihovih roditelja te šire javnosti o važnosti poznavanje prometnih pravila i odgovornog ponašanja na cesti.

Budući da se Autoklub Siget od svojega osnutka 1973. do danas uključuje i organizira razne preventivne akcije, dr. sc. Damir Škaro istaknuo je kako je želja educirati i senzibilizirati javnost o nužnosti pojačanog opreza, ali i svakodnevnog učenja djece o pažljivom ponašanju u prometu.

 

Iz iste kategorije

Dogodilo se

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE HRVATSKOG AUTOKLUBA NA KOJOJ SU PREDSJEDNIK AUTOKLUBA SIGET dr.sc. DAMIR ŠKARO I AUTOKLUB SIGET DOBILI NAGRADU ZA DOPRINOS RAZVOJU HAK-a

Hrvatski autoklub svečanom sjednicom Skupštine obilježio je 112 godina postojanja Hrvatskog autokluba te povodom 1. lipnja, Dana Hrvatskog autokluba, dodijelio nagrade i priznanja Hrvatskog autokluba zaslužnim pojedincima, autoklubovima, drugim pravnim osobama i institucijama, za uspješan i istaknuti rad.
11.06.2018