DR. SC. DAMIR ŠKARO NA KONFERENCIJI O SPORTSKOM MENADŽMENTU KAO IZASLANIK PREDSJEDNICE RH

Datum objave: 25.09.2018
U sklopu „Europskog tjedna sporta 2018.“ u Zagrebu je 24. rujna održana konferencija pod nazivom „Sportski menadžment – ključ uspjeha u europskom i hrvatskom sportu.“

Među uglednim gostima, kao izaslanik predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, sudjelovao je i predsjednik najvećeg autokluba u RH s najvećom autoškolom u Hrvatskoj – Autokluba Siget – dr. sc. Damir Škaro.

Naglasak spomenutog panela, održanog u Kući Europe, bio je na sportskom menadžmentu; njegovoj percepciji, koliko je (ne)razvijen u Hrvatskoj i koji su glavni problemi tog područja.

Razgovaralo se i o distinkciji pojmova sportskih menadžera, posrednika igrača i agenata, o ulozi sportskog menadžmenta u Nacionalnom programu sporta te sportskom menadžmentu u praksi i u Europskoj uniji.

Odgovarajući na pitanja gospodin Škaro je rekao kako se sportaše priprema za različita natjecanja, no nitko ih ne priprema što će biti s njima po završetku njihove karijere. Nerijetke su situacije kada se igrači uzdižu do zvijezda, no potom ne znaju što im je činiti kada završe sa sportskim životom.

Isto tako, naglasio je kako je najveći problem glavne teme diskusije novac jer se bez njega ne može ništa konkretnije razviti. Pojam menadžera je širok jer ne obuhvaća nužno samo jednu osobu nego cijelu organizaciju ljudi koji pripremaju preduvjete sportašima za natjecanja. Međutim, to netko mora financirati. Podsjetio je publiku da se tijekom svog vremena provedenog u Hrvatskom saboru  zalagao da se sport oduzme od porezne osnovice, te da za sport zbog loše organizacije nema dovoljno novaca.

Franjo Arapović i dr.sc. Damir Škaro

IMG_7341

IMG_7415

Iz iste kategorije