Uspješno održana akcija “Poštujte naše znakove”

Datum objave: 13.09.2017
Dana 13.9.2017. ispred Hrvatskog narodnog kazališta organiziran je edukativno-preventivni program u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove"

bicikl

Cilj akcije bio je poslati poruku svim hrvatskim vozačima da paze na djecu koja se uključuju u promet, a osobito prvašiće. Manifestacija je uključivala niz dječjih programa, a paralelno se odvijala i preventivno-edukativna aktivnost za odrasle kako bi im se ukazalo na važnost poštivanja prometnih pravila.

Autoklub Siget organizirao je biciklistički poligon na kojemu su djeca mogla provjeriti svoje vještine upravljanja biciklom, kao i poznavanje prometnih znakova. Nakon završetka vožnje svi su dobili prigodne poklone za svoje sudjelovanje u edukaciji.

Ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović, Glavni ravnatelj ravnatelj policije Nikola Milina sa svojim zamjenicima i Predsjednik AK Siget dr.sc. Damir Škaro obišli su cijelu manifestaciju, te zaključili kako je sigurnost svih sudionika, a naročito djece u prometu od iznimne važnosti.

Organizatori ove akcije bili su Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatsko narodno kazalište uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te u suradnji s Gradom Zagrebom, Hrvatskim društvom skladatelja, Hrvatskim autoklubom, Autoklubom Siget i drugim partnerima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

IMG-20170913-WA0004

 

Iz iste kategorije