Početak škole obilježen akcijom Sigurno u školu s HAK-om

Datum objave: 01.10.2015
Ovom akcijom, organizatori su željeli senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu. Svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u promet se uključuje veliki broj djece.

11958138_575220209284142_6477730868281881848_o

Akcija je bila namijenjena djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, te svim zainteresiranim građanima.

U glazbenom djelu programa nastupili su dječji zborovi „Kikići“, „Sesvetski klinci“ i „Arija“, „Bajka“, Zagrebačke mažoretkinje, te mažoretkinje plesnog kluba „Barbara“.

U prometno – edukativnom djelu programa djeca u dobi od 6 do 8 godina vozila su bicikl na postavljenom poligonu dok su odrasli testirali simulatore sudara i simulatore prevrtanja koji zorno prikazuju situacije u kojima se nalaze vozač i suputnici prilikom prometne nesreće.

Autoklub Siget je prigodnim poklonima nagradio sve male vozače, a poklone im je uručio predsjednik AK Siget dr.sc. Damir Škaro. „U 2015. godini na području PU zagrebačke u prometnim nesrećama nije poginulo niti jedno dijete, ali je ih je ozlijeđeno 135, od kojih 12 teško, a 123 lakše. Iako je vidljiv trend smanjenja stradavanja djece u prometu, naša zadaća je učestalim i permanentnim edukacijama i upozorenjima vozačima i djeci kao sudionicima u prometu ukazivati na oprez jer 135 ozlijeđene djece zabrinjavajuća je brojka. Svake godine oko 40.000 prvašića mora naučiti kako se prelazi cesta i hoda uz prometnice! Apeliram na roditelje da barem prvih 10 dana vode djecu do škole i svojim primjerom pokažu kako se sigurno i pravilno kreće u prometu.“, poručio je predsjednik AK Siget.

U provođenju akcije pridružili su nam se i naši partneri „Next Bike“ i studio „Tanay“.  U provedbu cjelokupnih aktivnosti bili su uključeni Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb. Ove godine potporu nam je pružilo i Hrvatsko narodno kazalište.

Autoklub Siget se zahvaljuje svima koji su se odazvali i podržali ovu hvalevrijednu akciju.

Iz iste kategorije