PREDSJEDNIK AK SIGET, dr.sc.DAMIR ŠKARO GOSTOVAO U EMISIJAMA “STUDIO 4” I “OTVORENO”

Datum objave: 04.01.2018

damir

Predsjednik Autokluba Siget, dr.sc. Damir Škaro gostovao je u informativnoj emisiji Studio 4, zajedno sa prometnim stručnjakom  prof.dr.sc. Željkom Marušićem. Dotakli su se novih pravila i postroženja kazni za prekršaje u vožnji, kao i liberalizacije tržišta autoškola.

Budući da je profit u autoškolama do sada bio samo 5%, uvođenjem liberalizacije tržišta otvara se „pandorina kutija“, jer će instruktori i vlasnici autoškola pored nižih cijena najviše oštetiti same polaznike. Zaključili su kako će pojeftinjenje nužno dovesti do slabije kvalitete samih predavanja i potencijalnog fiktivno pisanog broja odvoženih sati, što će za sobom kao posljedicu ostaviti nekvalitetno obučene mlade vozače koji mogu predstavljati opasnost na cesti.

U emisiji Otvoreno sudjelovala su 4 doktora znanosti, koji su ujedno i dokazani prometni stručnjaci: dr.sc. Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije; dr.sc. Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget; prof.dr.sc. Željko Marušić, Fakultet prometnih znanosti i dr.sc. Ivan Dadić, bivši dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Govorilo se o novim prometnim pravilima i strožim kaznama za vozače, kao i o liberalizaciji tržišta autoškola. Nova prometna pravila pored mnogih stvari odnose se na registraciju automobila koja je pojednostavljena, te se sada u cijelosti može napraviti u stanicama za tehnički pregled, što znatno ubrzava cijeli proces.  Uvedene su veće kazne za mlade vozače i vožnju pod utjecajem alkohola kako bi se smanjio broj nesreća na cestama. Liberalizacija autoškola potencijalno može dovesti do povećanja broja nedovoljno obučenih vozača, što bi u konačnici moglo rezultirati većim brojem nesreća na cestama. Kao jednu od rijetko spominjanih uzroka nesreća, spominjalo se i općenito stanje na hrvatskim cestama, te su sugovornici zaključili kako i na tom indirektnom uzroku nesreća također treba poraditi.

Snimku cijele emisije možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=vbxxmak7d20

damir2

Iz iste kategorije

Dogodilo se

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE HRVATSKOG AUTOKLUBA NA KOJOJ SU PREDSJEDNIK AUTOKLUBA SIGET dr.sc. DAMIR ŠKARO I AUTOKLUB SIGET DOBILI NAGRADU ZA DOPRINOS RAZVOJU HAK-a

Hrvatski autoklub svečanom sjednicom Skupštine obilježio je 112 godina postojanja Hrvatskog autokluba te povodom 1. lipnja, Dana Hrvatskog autokluba, dodijelio nagrade i priznanja Hrvatskog autokluba zaslužnim pojedincima, autoklubovima, drugim pravnim osobama i institucijama, za uspješan i istaknuti rad.
11.06.2018