PREDSJEDNIK AUTOKLUBA SIGET, DR.SC. DAMIR ŠKARO OSOBNI IZASLANIK PREDSJEDNICE RH, GOSPOĐE KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ NA 3. KONGRESU SPORTSKOG TURIZMA U ZADRU

Datum objave: 15.11.2018
U prostoru Sportskog centra Višnjik od danas pa do 17. Studenog održava se 3. Kongres sportskog turizma.

3. kongres sportskog turizma

Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra.

Predsjednik Autokluba Siget, dr.sc. Damir Škaro na ovom je kongresu  još jednom imao čast biti osobni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, doktorice političkih znanosti, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović te otvoriti kongres riječima:

„Turizam kao sve moćnija grana gospodarstva doživljava posljednjih desetljeća velike promjene. Porastom standarda u Svijetu, turiste sve manje zadovoljava pasivni odmor, „prženje“ na suncu, cjelodnevno kupanje i monotono opuštanje na plažama.

Opći je trend da turisti traže aktivnost i sadržaje tijekom svog odmora.

Zbog toga posljednjih godina bilježimo kod nas veliki porast nautičkog turizma, te turizma u gradovima koji obiluju kulturnim i drugim društvenim sadržajima.

Turizam i sport svuda u svijetu idu ruku pod ruku.

U Hrvatskoj imamo pozitivne primjere korištenja sporta kao poticaja razvoju turizma, ali potencijali su znatno veći. Ponajprije iz razloga što je Hrvatska već poznata u svijetu kao sportska velesila, a u posljednjih godina taj status dobivamo i u turizmu.“

damirSkaro3kongresST

Iz iste kategorije

Društveno korisni

MUP, AUTOKLUB SIGET I TURISTIČKA ZAJEDNICA NAGRADILI NAJLJUBAZNIJE VOZAČE POVODOM AKCIJE “DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU 2018.”

U četvrtak 14.06.2018 u 12:00 sati u prostorijama Autokluba Siget, najvećeg autokluba u Hrvatskoj, održana je prigodna svečanost na kojoj su uručene pismene pohvale te prigodne nagrade Autokluba Siget i Turističke zajednice Grada Zagreba najljubaznijim vozačicama i vozačima u preventivnoj akciji „Dan ljubaznosti u prometu“ koja se dvadeset i drugu godinu zaredom održava povodom dana Grada Zagreba.
14.06.2018