PREDSJEDNIK AUTOKLUBA SIGET DR.SC. DAMIR ŠKARO NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNICE RH KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

Datum objave: 29.05.2018
Grabar Kitarović - Damir Škaro
Dana 22. svibnja 2018. Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović primila je Predsjednika Autokluba Siget, dr.sc. Damira Škaru, mag.ing. Dinu Posaveca i prof. dr.sc. Zdravka Perana.

Okrugli stol

Zbog sve većeg stradavanja svih sudionika u cestovnom prometu te velikih problema u sigurnosti na Hrvatskim cestama sudionici su razgovarali o mjerama koje bi trebalo poduzeti za poboljšanje stanja.

Dr. sc. Damir Škaro predstavio je konkretne edukativne mjere i preventivne aktivnosti koje provodi Autoklub Siget sa svojim partnerima Hrvatskim autoklubom, Ministarstvom unutarnjih poslova, Policijskom upravom zagrebačkom te Gradom Zagrebom.

Neke od navedenih akcija su Sigurno u prometu, Dani tehničke ispravnosti vozila, Dan ljubaznosti.

Cilj takvih akcija je smanjenje broja stradalih od posljedica prometnih nesreća.

Dr.sc. Damir Škaro predao je Predsjednici Republike Hrvatske knjigu Sport u vremenu globalizacije koju je napisao u suradnji s Akademikom Vladimirom Stipetićem. To je jedinstven autorski spoj trostrukog olimpijca, osvajača olimpijske medalje i najmlađeg (postao akademik sa 33 godine) i najdugovječnijeg akademika (56 godina) u povijesti RH.

Isto tako Predsjednici Republike Hrvatske prezentirano je novo izdanje priručnika „Učim prometna pravila i pravilno se ponašati u prometu“ autora mag. ing. Dine Posavca, koji je namijenjen vozačima i kandidatima za vozače svih kategorija vozila.

Na kraju posjeta dr.sc. Damir Škaro Predsjednici RH, gđi Kolindi Grabar Kitarović predstavio je najnoviji projekt koji je pred samim završetkom. Radi se o 5. knjizi „Svjetske sportske legende i vjera u 21. stoljeću“.

Ovoga puta uz dr.sc. Damira Škaru kao autora knjige pojavljuje se koautor legendarni trener vatrenih Miroslav Ćiro Blažević. Dr.sc. Škaro zamolio je Predsjednicu RH da napiše predgovor za knjigu te se tako nađe među uglednicima koji su sudjelovali u nastanku nove knjige.

Naime uvodnu riječ u navedenoj knjizi dali su biskup dr.sc. Ivan Šaško, akademik prof.dr.sc. Igor Rudan, prof.dr. Nino Raspudić, prof.dr. Ivice Šole, prof.dr. Josip Jurčević.

Svoje stavove o temi kojom se bavi knjiga dali su još izraelski rabin David Grossman, izraelski general Yossi Peled te naši admiral Davor Domazet Lošo i general Stjepan Adanić.

Iz iste kategorije

Društveno korisni

MUP, AUTOKLUB SIGET I TURISTIČKA ZAJEDNICA NAGRADILI NAJLJUBAZNIJE VOZAČE POVODOM AKCIJE “DAN LJUBAZNOSTI U PROMETU 2018.”

U četvrtak 14.06.2018 u 12:00 sati u prostorijama Autokluba Siget, najvećeg autokluba u Hrvatskoj, održana je prigodna svečanost na kojoj su uručene pismene pohvale te prigodne nagrade Autokluba Siget i Turističke zajednice Grada Zagreba najljubaznijim vozačicama i vozačima u preventivnoj akciji „Dan ljubaznosti u prometu“ koja se dvadeset i drugu godinu zaredom održava povodom dana Grada Zagreba.
14.06.2018