Promocija knjige dr.sc. Damira Škare “Sport u vremenu globalizacije (sport i kapital)”

Datum objave: 08.07.2016
Sport je postao vrlo važna odrednica BDP-a svake zemlje i odličan turistički proizvod.

Predstavlja li sport u današnje vrijeme samo natjecanje i rekreaciju ili je postao važan element gospodarskog razvoja i BDP-a danas su mogli doznati prisutni u zagrebačkom muzeju Mimara, na promociji knjige „Sport u vremenu globalizacije“. Knjigu su  napisali dr.sc Damir Škaro i akademik Vladimir Stipetić,  a nakladnik je Visoko učilište Effectus – visoka škola za financije i pravo. Ovo je već četvrta knjiga dr.sc Damira Škare, bivšeg sportaša i saborskog zastupnika, dobitnika mnogih europskih, svjetskih i olimpijskih odličja, a danas predsjednika AK Siget, a koautor je akademik Vladimir Stipetić, hrvatski ekonomski znanstvenik i najdugovječniji član HAZU. Recezenti ovog vrijednog djela su prof.dr.sc. Slaven Letica, prof.dr.sc. Ljubo Jurčić, prof.dr.sc. Mladen Vedriš, prof.dr.sc. Ivo Andrijanić i dr.sc. Mario Ančić.

_MG_0088

Dr.sc Damir Škaro izjavio je: „U ovu knjigu uloženo je puno truda i entuzijazma. Pripremali smo ju pet godina i prikupljali razne statistike, istraživanja i ona je za mene svojevrsna „zlatna“ olimpijska medalja. Vjerujem da će biti korisna mnogim sportašima, ljudima iz gospodarskog života, a i svima koje zanima sport i njegova evolucija u 21. stoljeću. Neki ju nazivaju i svojevrsnom „enciklopedijom“ jer daje odličan pregled sportova, sportaša, managera i može biti korisna doista svima. Posebno se zahvaljujem Akademiku Stipetiću koji mi je učinio čast da kao svjetski erudit sudjeluje sa mnom u pisanju ovog vrijednog, nesvakidašnjeg djela.„

_MG_0178

Ova je knjiga potpuni kuriozitet na hrvatskom, no i svjetskom tržištu, jer su po prvi put akademik i Olimpijac napisali svojevrsnu enciklopediju o svijetu u kojem sport postaje gospodarska djelatnost. Pritom su pružili i detaljan pregled sportova, razradili najvažnija sportska događanja, istaknuli najvažnije svjetske i hrvatske sportaše kao i zaokružili problematiku financiranja sporta koji još uvijek nije zauzeo mjesto koje mu pripada, kao vrlo važne gospodarske grane i jednog od ključnih čimbenika BDP-a svake zemlje. Interesantno je vidjeti koliko je sport zapravo postao važan i kao „promotor“ turizma mnogih zemalja.

Na promociji je najavljen i novi projekt dr.sc Damira Škare, dokumentarni film: „Velikani hrvatskog sporta“ čiji je redatelj Jakov Sedlar,  koautor i scenarist Damir Škaro.

Iz iste kategorije

Dogodilo se

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE HRVATSKOG AUTOKLUBA NA KOJOJ SU PREDSJEDNIK AUTOKLUBA SIGET dr.sc. DAMIR ŠKARO I AUTOKLUB SIGET DOBILI NAGRADU ZA DOPRINOS RAZVOJU HAK-a

Hrvatski autoklub svečanom sjednicom Skupštine obilježio je 112 godina postojanja Hrvatskog autokluba te povodom 1. lipnja, Dana Hrvatskog autokluba, dodijelio nagrade i priznanja Hrvatskog autokluba zaslužnim pojedincima, autoklubovima, drugim pravnim osobama i institucijama, za uspješan i istaknuti rad.
11.06.2018