“Sigurno u školu s HAK-om” ispred zagrebačkog HNK

Datum objave: 09.09.2016
Danas je ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta održana je 68. po redu preventivna akcija "Sigurno u školu s HAK-om" u kojoj je sudjelovao i Autoklub Siget.

Akciju su organizirali Hrvatski autoklub i Autoklub Siget u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Gradom Zagrebom i Hrvatskim narodnim kazalištem. Ministarstvo unutarnjih poslova istovremeno i na istoj lokaciji provelo je preventivnu akciju „Poštujte naše znakove“.

Više stotina mališana uživalo je u predstavi i nastupu dječjeg zbora. Svi su sudionici akcije iskušali svoje znanje i vještine sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu na biciklističkom poligonu uz stručni nadzor i pomoć stručnjaka iz Autokluba Siget. Podijeljeni su im i edukativni materijali i prigodni pokloni – reflektirajući prsluci koji ih čine vidljivijima u cestovnom prometu.

img_5420

 

img_5439

Odrasli posjetitelji iskušali su važnost korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji na simulatorima prevrtanja i sudara pod budnim okom stručnjaka iz AK Siget.

img_5429

Nedavno provedeno istraživanje Hrvatskog autokluba o sigurnosti djece nižih razreda u prometu iz perspektive roditelja pokazalo je veliku zabrinutost roditelja za sigurnost njihovih mališana u prometu općenito, ali i oko osnovnih škola. Isto istraživanje pokazalo je kako manji dio roditelja uspijeva često ili povremeno pratiti djecu u školu. Više informacija o istraživanju dostupno je ovdje: http://www.hak.hr/vijest/625/hak-prometno-istrazivanje-sigurnost-djece-na-putu-do-skole-2016

Više informacija o akciji „Sigurno u školu s HAK-om“ dostupno je ovdje: http://www.hak.hr/vijest/630/vozaci-oprez-pocinje-skola-2016 odnosno ovdje:

http://www.hak.hr/sigurnost-u-prometu/prometna-preventiva/sigurno-u-skolu-s-hak-om/

Iz iste kategorije