Međunarodne vozačke dozvole

pon/pet
07:30 – 20:00 h
sub
7:30 – 14:00 h
T: 01 6502 212
F: 01 6587 419

Većina nas putuje u inozemstvo vlastitim ili službenim automobilom u shopping, na skijanje, službeni put ili nekim drugim ciljem. Kako biste izvan granica Hrvatske mogli neometano upravljati vozilom, obratite pažnju na međunarodnu vozačku dozvolu. Riječ je o prijepisu važeće hrvatske vozačke dozvole koja se u inozemstvu koristi uz originalnu ispravu.

Međunarodna vozačka dozvola potrebna je u svim državama svijeta ako ne putujete svojim vozilom, odnosno ako u inozemstvu koristite vozilo stranih registracijskih oznaka ili rent-a-car.

Ako putujete u Austriju, Sloveniju, Mađarsku, Italiju, Češku, Slovačku, Poljsku, Njemačku i Francusku, međunarodna vozačka dozvola (MVD) nije vam potrebna.

Potrebna je ukoliko upravljate vozilom hrvatskih registarskih oznaka i putujete u vaneuropske zemlje, Tursku, sve države bivšeg SSSR-a, Albaniju i Kosovo.

Ukoliko koristite vozilo stranih registarskih oznaka ili rent-a-cara u Europi, međunarodna vozačka dozvola vam je potrebna u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Međunarodnu vozačku dozvolu možete napraviti u Autoklubu Siget na šalteru Informacija i Članstva od ponedjeljka do petka u vremenu od 06:30 do 20:00 sati, a subotom od 06:30 do 14:00 h.

Potrebni dokumenti:

  1. važeća hrvatska vozačka dozvola, osobna iskaznica ili putovnica

  2. dvije osobne fotografije veličine 3,5 x 4,5 cm

  3. 170 kuna – trošak izrade dozvole