O nama

Autoklub Siget, najveći je autoklub u Hrvatskoj s više od 35.000 članova.

9.travnja 2014. godine, održana je Izborna skupština Autokluba Siget na kojoj je, po četvrti put, za predsjednika Autokluba Siget, izabran dr. sc. Damir Škaro.

UPRAVNI ODBOR Autokluba Siget:

 • 1. PREDSJEDNIK, dr. sc. DAMIR ŠKARO, poduzetnik, sportaš i političar

  Rođen: 2. studenoga 1959. u Zagrebu.

  Zanimanje: poduzetnik, sportaš, političar i publicist

  Obrazovanje: doktor ekonomskih znanosti

  Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1994. godine, gdje je tri godine kasnije obranio magistarski rad, na temu „Politički marketing“.

  Doktor znanosti postao je 2009. g. na području Ekonomike poduzetništva.

   

  Multidisciplinarna karijera:

  U sportskoj karijeri; kao boksač u olimpijskom boksu imao je više od 450 mečeva, ostvario je čak 350 pobjeda nokautom, od toga samo 12 poraza. Sudionik je na 5 Olimpijskih igara – na tri kao natjecatelj u Moskvi, Los Angelesu i Seulu i na dvije, u Barceloni i Atlanti, bio je u službenoj delegaciji HOO-a.
  Državni prvak bio je 6 puta, prvak Balkana bio je 1983. i 1984. te osvajač srebrne medalje na Svjetskom kupu u Beogradu 1987. g. Dobitnik je i prestižne nagrade „Franjo Bučar“ koju mu je Republika Hrvatska 2007. g. dodijelila za iznimna sportska dostignuća i doprinos razvoju sporta.

  Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u SAD-u 1986, zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1987. g. te brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu (J. Koreja) 1988. g. u poluteškoj kategoriji, pa potom  na vrhuncu slave, završava bogatu sportsku karijeru.

  U politici; nakon završetka sportske karijere 1988. g. uključio se u politički život. Time je želio doprinijeti demokratskom nastanku Republike Hrvatske.

  Osvojio je zastupnički mandat na listi HDZ-a u trećem sazivu Hrvatskog sabora 1995. g.  te ga obnašao četiri godine, i bio je aktivni član dva Saborska odbora.

  Sudjelovao je i u Domovinskom ratu, gdje je bio organizator i Zapovjednik  Sportske satnije, a nositelj je i Spomenice Domovinskog rata 1991.-1992. g.

  Kao poduzetnik bio je direktor nekoliko poduzeća, zadnjih 12 godina obnaša dužnost predsjednika „Autokluba Siget“,  a tek 2016. g. po prvi puta izabran je za člana Upravnog odbora HAK-a.

  Dugi niz godina predsjednik je nekoliko boksačkih i nogometnih klubova, a dužnost glavnog tajnika Hrvatskog kluba olimpijaca obnaša već 14 godina.

  Objavio je i 3 samostalne knjige – „Marketing u politici 21. stoljeća“ 1999. g., „Velikani hrvatskog sporta“ 2001. g. i  „Management Olimpijskih igara“ 2012. g. i jednu zajedničku s Akademikom Vladimirom Stipetićem naziva  „Sport u vremenu globalizacije“ 2016. g.

  Više informacija možete naći na www.damirskaro.com

 • 2. ZAMJENIK PREDSJEDNIKA, doc. dr.sc. MARINKO JURČEVIĆ, redovni profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

 • 3. JOSIP KLEMM, predsjednik Udruge Specijalne policije RH

 • 4. ANTONIO VUKSAN-ĆUSA,

  predsjednik uprave Trgostil d.d.

 • 5. VJERAN ZADRO, član Uprave Euroherc osiguranja

 • 6. Doc. dr.sc. TOMISLAV MADŽAR, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za sport i zdravstvo

 • 7. dr.sc. DINKO ČUTURA, doktor povijesnih znanosti

 • 8. MILJENKO JAVOROVIĆ,  viši predavač na Visokom učilištu Effectus

 • 9. dr.sc. PAVLE KALINIĆ, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba

ČLANOVI NADZORNOG ODBORA:

 • 1. ŽELJKA MAROSLAVAC, javna bilježnica

 • 2. GORAN GRGIĆ, kazališni, televizijski i filmski glumac, dramski prvak HNK u Zagrebu

 • 3. prof. dr. sc. IVAN DADIĆ, redovni profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

  Rođen: 1944. godine u Milešini.

  Obrazovanje: Diplomirao je 1968. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Posljediplomski studij završio je pak 1985. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 1989. obranio je doktorsku disertaciju.

  Karijera: Radio je na poslovima organizacije, odvijanja i sigurnosti prometa, kao i na planiranju i izgradnji prometnog sustava grada, radeći i surađujući na izradi prostornih i urbanističkih planova i mnogih prometnih projekata.

  Obnašao je i niz rukovodećih funkcija u domeni regulacije i sigurnosti prometa. Od početka 1990. godine radi na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu gdje je i do danas stalno angažiran u nastavi te je i voditelj katedre vodnog prometa.

  Autor je stotinu znanstvenih radova, 50 stručnih radova te više od 200 studija.

  Bio je član tima i uspješno sudjelovao u realizaciji šest projekata Ministarstva znanosti i tehnologije,a izradio je i dva udžbenika u koautorstvu. Obnašao je dužnost dekana Fakulteta prometnih znanosti u mandatu od 2008. do 2010 godine te bio i dugogodišnji član Upravnog odbora Hrvatskog autokluba.

ČLANOVI STEGOVNOG SUDA:

 • 1. dr. sc. GRGO LUBURIĆ, profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

 • 2. ROBERT VATROV, zamjenik tajnika AK SIGET

 • 3. NENAD ĐUKIĆ, voditelj AUTO SIGET D.O.O.