O nama

Autoklub Siget, najveći je autoklub u Hrvatskoj s više od 35.000 članova.

MISIJA:

Dugi niz godina Autoklub Siget kao najveći Autoklub u Hrvatskoj s najvišom razinom kvalitete i usluge povezuje generacije vozača.

Naša najveća vrijednost su naši zaposlenici te veliko i bogato iskustvo u svim poljima organizacijskih jedinica.

Naše poslovanje djeluje kroz samostalni razvoj Autokluba i profesionalni odnos s poslovnim partnerima kao i našim strankama koje su nam uvijek na prvome mjestu.

Naša je misija pružiti svakom posjetiocu najbolju vrijednost kroz vrhunske usluge te pomno isplaniran kvalitetni odnos koji će uvijek rezultirati zadovoljstvom, dobrim glasom i ponovnim dolaskom.

 

VIZIJA:

Autoklub Siget d.o.o. će kroz daljnji razvoj i unaprjeđenjem poslovanja zadržati status najvećeg Autokluba u Hrvatskoj jačanjem svojih već sada kvalitetnih usluga kroz razvoj i rast kompanije, strateške planove te učinkovito upravljanje u vidu budućeg mjerila kvalitete, standarda i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja.

 

POVIJEST:

Današnji Autoklub Siget osnovan je na osnivačkoj skupštini dana 02. studenog 1978. Kao udruženje pod nazivom AUTO-MOTO DRUŠTVO SIGET sa sjedištem u Zagrebu Siget 17.

Osnivači koji su činili osnivačku Skupštinu koja je kao takva i priznata su:

1. Bošnjak Marinko, 2. Čeović Antun, 3. Čurić Blaženka, 4. Dakić Milan, 5. Frangen Miroslav, 6. Kopač Juraj, 7. Mehić Mujaga, 8. Ostrovidov Tomislav, 9. Takač Vladimir, 10. Vukičević Ljiljana.

Predsjednik kluba dr. sc. Damir Škaro 9. travnja 2004. godine preuzeo je Autoklub Siget koji je tada imao oko 15 000 članova i prema službenom nalazu računovodstvene revizije, veliki minus od 12.000.000,00 kuna. Fantastičan rezultat i dobra strategija uz 150 uzornih djelatnika, Članova upravnog odbora i skupštine rezultirali su rekordom u povijesti svih autoklubova. Danas Autoklub broji više od 35.000 članova.

9.travnja 2014. godine, održana je Izborna skupština Autokluba Siget na kojoj je, po četvrti put, za predsjednika Autokluba Siget, izabran dr. sc. Damir Škaro.

 

UPRAVNI ODBOR Autokluba Siget:

 • 1. PREDSJEDNIK, dr. sc. DAMIR ŠKARO, poduzetnik, sportaš i političar

  Rođen: 2. studenoga 1959. u Zagrebu.

  Zanimanje: poduzetnik, sportaš, političar i publicist

  Obrazovanje: doktor ekonomskih znanosti

  Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1994. godine, gdje je tri godine kasnije obranio magistarski rad, na temu „Politički marketing“.

  Doktor znanosti postao je 2009. g. na području Ekonomike poduzetništva.

   

  Multidisciplinarna karijera:

  U sportskoj karijeri; kao boksač u olimpijskom boksu imao je više od 450 mečeva, ostvario je čak 350 pobjeda nokautom, od toga samo 12 poraza. Sudionik je na 5 Olimpijskih igara – na tri kao natjecatelj u Moskvi, Los Angelesu i Seulu i na dvije, u Barceloni i Atlanti, bio je u službenoj delegaciji HOO-a.
  Državni prvak bio je 6 puta, prvak Balkana bio je 1983. i 1984. te osvajač srebrne medalje na Svjetskom kupu u Beogradu 1987. g. Dobitnik je i prestižne nagrade „Franjo Bučar“ koju mu je Republika Hrvatska 2007. g. dodijelila za iznimna sportska dostignuća i doprinos razvoju sporta.

  Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u SAD-u 1986, zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1987. g. te brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu (J. Koreja) 1988. g. u poluteškoj kategoriji, pa potom  na vrhuncu slave, završava bogatu sportsku karijeru.

  U politici; nakon završetka sportske karijere 1988. g. uključio se u politički život. Time je želio doprinijeti demokratskom nastanku Republike Hrvatske.

  Osvojio je zastupnički mandat na listi HDZ-a u trećem sazivu Hrvatskog sabora 1995. g.  te ga obnašao četiri godine, i bio je aktivni član dva Saborska odbora.

  Sudjelovao je i u Domovinskom ratu, gdje je bio organizator i Zapovjednik  Sportske satnije, a nositelj je i Spomenice Domovinskog rata 1991.-1992. g.

  Kao poduzetnik bio je direktor nekoliko poduzeća, zadnjih 12 godina obnaša dužnost predsjednika „Autokluba Siget“,  a tek 2016. g. po prvi puta izabran je za člana Upravnog odbora HAK-a.

  Dugi niz godina predsjednik je nekoliko boksačkih i nogometnih klubova, a dužnost glavnog tajnika Hrvatskog kluba olimpijaca obnaša već 14 godina.

  Objavio je i 3 samostalne knjige – „Marketing u politici 21. stoljeća“ 1999. g., „Velikani hrvatskog sporta“ 2001. g. i  „Management Olimpijskih igara“ 2012. g. i jednu zajedničku s Akademikom Vladimirom Stipetićem naziva  „Sport u vremenu globalizacije“ 2016. g.

  Više informacija možete naći na www.damirskaro.com

 • 2. ZAMJENIK PREDSJEDNIKA, doc. dr.sc. MARINKO JURČEVIĆ, redovni profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

 • 3. MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ, Hrvatski nogometni stručnjak i bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije

 • 4. ANTONIO VUKSAN-ĆUSA,

  predsjednik uprave Trgostil d.d.

 • 5. VJERAN ZADRO, član Uprave Euroherc osiguranja

 • 6. doc. dr. sc. TOMISLAV MADŽAR, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za sport i zdravstvo

 • 7. dr. sc. DINKO ČUTURA, doktor povijesnih znanosti

 • 8. MILJENKO JAVOROVIĆ, viši predavač na Visokom učilištu Effectus

 • 9. dr. sc. PAVLE KALINIĆ, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba

ČLANOVI NADZORNOG ODBORA:

 • 1. JOSIP KLEMM, predsjednik udruge specijalne policije RH

 • 2. prof. dr. sc. GORAN ZOVAK, redoviti profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

 • 3. GORAN GRGIĆ, kazališni, televizijski i filmski glumac, dramski prvak HNK u Zagrebu

ČLANOVI STEGOVNOG SUDA:

 • 1. dr. sc. GRGO LUBURIĆ, profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

 • 2. ROBERT VATROV, zamjenik tajnika AK SIGET

 • 3. NENAD ĐUKIĆ, voditelj AUTO SIGET d.o.o.