Program periodičke izobrazbe vozača – kod 95

T:  01 6502 254   

 

E:  autoskola@aksiget.hr

 

pon-pet: 08:00-20:00 h

Temeljem Rješenja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Autoškola Siget dobila je status centra za periodičku izobrazbu, te ovlaštenje za provođenje periodičke izobrazbe profesionalnih vozača – KOD 95.

KOD 95 je elektronički zapis na vozačkoj dozvoli kojim se potvrđuje da vozač, koji upravlja vozilom C1, C1E, C ili CE, D1, D1E, D ili DE kategorije, ima početnu kvalifikaciju i redovito se osposobljava kroz periodičku izobrazbu. Od ulaska u EU i u Hrvatskoj se primjenjuje Direktiva 2003/59EZ po kojoj vozači državljani država članica i vozači državljani trećih država koji su zaposleni u tvrtkama s poslovnim sjedištem u državi članici i obavljaju cestovni prijevoz javnim cestama u Republici Hrvatskoj, moraju steći početnu kvalifikaciju i redovito se osposobljavati kroz obveznu periodičku izobrazbu ako upravljaju vozilima za koja je potrebna: vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C ili CE ili vozačka dozvola kategorija D1, D1E, D ili DE.

Periodičkom izobrazbom osigurava se dopuna znanja vozačima koji imaju Svjedodžbu o stručnoj osposobljenosti o početnim kvalifikacijama ili vozačima koji su oslobođeni obveze stjecanja početne kvalifikacije. Poseban je naglasak na sigurnosti u cestovnom prometu i racionalizaciji potrošnje goriva.

CIJENA s PDV-om/€
Periodička izobrazba vozača za prijevoz tereta 199,08
Periodička izobrazba vozača za prijevoz putnika 199,08
Periodička izobrazba vozača za prijevoz putnika i tereta 298,63

 

CIJENA s PDV-om/kn
Periodička izobrazba vozača za prijevoz tereta 1.500,00
Periodička izobrazba vozača za prijevoz putnika 1.500,00
Periodička izobrazba vozača za prijevoz putnika i tereta 2.250,00