Upisi u autoškolu

T:  01 6502 254   

 

E:  autoskola@aksiget.hr

 

pon-pet: 08:00-18:00 h

Autoškolu možeš upisati najranije s navršenih 17 godina i 6 mjeseci. Osposobljavanje za B kategoriju uključuje 30 sati predavanja Prometnih propisa i 35 sati vožnje.

Tečajevi počinju svaki tjedan (srijeda,četvrtak), a upisati se možete i putem on-line obrasca .

Na ovim linkovima možete pogledati korake kroz Autoškolu kao i najčešća pitanja.

Provođenje osposobljavanja kandidata svih kategorija radi se sukladno važećim pravilnicima i propisima koje propisuje Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Hrvatski autoklub.

Provođenje svih ispita u nadležnosti je Hrvatskog autokluba kao ovlaštene stručne organizacije koja određuje mjesto, datum i vrijeme polaganja ispita.

Osposobljavanje kandidata za vozače počinje nastavom iz predmeta Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP). Predavanja traju 30 nastavnih sati i organizirana su u prijepodnevnim (10-12 sati) i poslijepodnevnim terminima (18-20 sati). Obzirom na pandemiju COVID 19 predavanja se isključivo drže on-line kroz interaktivnu nastavu u realnom vremenu. Nakon položenog ispita PPSP kandidat se javlja u autoškolu kako bi mu se dodijelio instruktor vožnje u slučaju da istoga nije sam odabrao na upisu.

Nakon prometnih propisa slijedi nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP) – predavanja traju 9 nastavnih sati i provodi ih zdravstvena ustanova Vaš pregled u prostorijama autoškole. Svu administraciju oko prijave na tečaj Prve pomoći obavlja autoškola.

Nakon položenog ispita iz Prometnih propisa počinje obuka iz predmeta Upravljanje vozilom(UV). Praktična obuka iz vožnje traje najmanje 35 nastavnih sati i obavlja se u terminima koje Vaš instruktor vožnje usklađuje s Vašim slobodnim vremenom.
Prije završetka obuke iz vožnje potrebno je položiti i ispit iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP).

Ispit iz predmeta Upravljanje vozilom (UV), sukladno izmjenama i dopunama pravilnika HAK-a o organiziranju i provođenju vozačkih ispita, od 01.siječnja 2021.godine provode se uz audio i video snimanje.

 

Što je potrebno za upis?

  1. važeća osobna iskaznica

  2. uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti (medicina rada)

Zašto odabrati baš nas?

  1. Interaktivna nastava s on-line sustavom vježbanja

  2. Simulator vožnje

  3. Individualne konzultacije s predavačem (na zahtjev)

  4. Ogledni sat vožnje sa stručnim voditeljem autoškole (na zahtjev)

  5. Vozilo s automatskim mjenjačem