Upisi u autoškolu

T:  01 6502 254   

 

E:  autoskola@aksiget.hr

 

pon-pet: 08:00-20:00 h

Autoškolu možeš upisati najranije s navršenih 17 godina i 6 mjeseci. Osposobljavanje za B kategoriju uključuje 30 sati predavanja Prometnih propisa i 35 sati vožnje.

Tečajevi počinju svaku drugu srijedu, a upis je moguć i putem online obrasca .

Na ovim poveznicama dostupan je pregled koraka kroz Autoškolu kao i najčešća pitanja koja naši polaznici postavljaju.

Provođenje osposobljavanja kandidata svih kategorija obavlja se sukladno važećim pravilnicima i propisima koje propisuje Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Hrvatski autoklub.

Provođenje svih ispita u nadležnosti je Hrvatskog autokluba kao ovlaštene stručne organizacije koja određuje mjesto, datum i vrijeme polaganja ispita.

Osposobljavanje kandidata za vozače započinje nastavom iz predmeta Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP). Predavanja traju 30 nastavnih sati i organizirana su u prijepodnevnim (10-12 sati) i poslijepodnevnim terminima (18-20 sati). Dostupna je i opcija online predavanja kroz interaktivnu nastavu u realnom vremenu te snimke online predavanja dostupne na pregled putem sustava za e-učenje. Nakon položenog ispita PPSP kandidat se javlja u autoškolu kako bi mu se dodijelio instruktor vožnje u slučaju da istoga nije sam odabrao pri upisu.

Nakon prometnih propisa slijedi nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP) – predavanja traju 9 nastavnih sati i provodi ih zdravstvena ustanova Vaš pregled u prostorijama autoškole. Svu administraciju oko prijave na tečaj Prve pomoći obavlja autoškola.

Nakon položenog ispita iz Prometnih propisa počinje obuka iz predmeta Upravljanje vozilom (UV). Praktična obuka iz vožnje traje najmanje 35 nastavnih sati i obavlja se u terminima koje Vaš instruktor vožnje usklađuje s Vašim slobodnim vremenom.
Prije završetka obuke iz vožnje potrebno je položiti i ispit iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP).

Ispit iz predmeta Upravljanje vozilom (UV), sukladno izmjenama i dopunama pravilnika HAK-a o organiziranju i provođenju vozačkih ispita, od 01.siječnja 2021. godine provode se uz audio i video snimanje.

 

Što je potrebno za upis?

  1. važeća osobna iskaznica

  2. uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti (medicina rada)

Zašto odabrati baš nas?

  1. Interaktivna nastava s online sustavom vježbanja

  2. Simulator vožnje

  3. Individualne konzultacije s predavačem (na zahtjev)

  4. Ogledni sat vožnje sa stručnim voditeljem autoškole (na zahtjev)

  5. Vozilo s automatskim mjenjačem