Homologacija

pon/pet
06:30 – 20:00 h

Potrebna vam je usluga homologacije? Jednostavno, lako i brzo u Autoklubu Siget!

Homologacija vozila, dijelova i uređaja na vozilu je ispitivanje i utvrđivanje sukladnosti ispitivanih dijelova s europskim pravilnicima ili smjernicama. Ovim postupkom ispituju se uređaji bitni za sigurnosno i ekološko funkcioniranje vozila.

Uz Zahtjev za homologaciju potrebno je priložiti i dokaz o uplati naknade za pokriće troškova, dokaz o uplati pravne pristojbe, kao i Potvrdu proizvođača kojom se dokazuje prema kojim ECE pravilnicima ili EEC smjernicama je uvezeno vozilo udovoljavalo u trenutku proizvodnje. Potvrda proizvođača se može nabaviti kod generalnog zastupnika proizvođača vozila u Republici Hrvatskoj.

Atesti

T: 01 6502 262
F: 01 6587 419

pon/pet: 06:30 – 20:00 h
sub: 06:30 – 14:00 h

 

U Stanici za tehnički pregled AK Siget može se obaviti i atest vozila koji je potreban prema važećim zakonskim propisima, bez obzira radilo se o atestu plinske instalacije ili prikolice iz samogradnje

Ukoliko posjedujete izjavu servisera o ugradnji i podešenosti uređaja i opreme za pogon motornih vozila plinom (UNPom, metanom) koja je izdana nakon 15. srpnja 2012. godine, uz zahtjev za ispitivanje, osim do sada propisane tehničke dokumentacije, obavezno je priložiti račun izdan od ovlaštene servisne radionice koja je izvršila ugradnju uređaja i opreme za pogon vozila plinom.

 

Što vam je potrebno za atest?

  1. uredni prometni dokumenti

  2. izjava servisera

  3. certifikat isparivača

  4. certifikat spremnika

  5. račun od ovlaštenog servisa (original)