Projekt: Vozači mopeda i motocikla – neprilagođena brzina ubija

Datum objave: 31.03.2023

Autoklub Siget u suradnji s MUP-om  provodi projekt  pod nazivom “Vozači mopeda i motocikla – neprilagođena brzina ubija”, a koji je sufinanciran sredstvima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030.

Projekt je edukativno-preventivnog karaktera, a njegova svrha je povećati svijest o važnosti poštivanja prometnih pravila i podizanje razine sigurnosti u prometu dodatnom edukacijom vozačica i vozača mopeda i motocikla.

 

Provođenje projekta započinje 6. travnja, a završava 31. svibnja i realizirati će se kroz radionice u pet gradova Zagrebačke županije te dvije u samom Gradu Zagrebu.

Provedbom planiranih aktivnosti u interesu je osvijestiti vozače o važnosti prilagodbe brzine vožnje uvjetima na cesti i prilagodbe brzine općenito te važnosti korištenja zaštitne opreme.

Predviđeni termini i lokacije:

06.04. – Zagreb, lokacija Autoklub Končar
20.04. – Dugo Selo, lokacija autoškole „Jerko“
27.04. – Jastrebarsko, lokacija AK Jastrebarsko
04.05. – Vrbovec, lokacija POU Vrbovec
01.06. – Ivanić Grad, lokacija Autoškole Vama
15.06. –  Velika Gorica, lokacija AK Velika Gorica
21.06. – Zaprešić, lokacija Novi Dvori

Moguće su promjene termina provedbe uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta (unutar zadanog roka).

Radionice su organizirane kroz tri sastavnice:
interaktivna predavanja, pokazne vježbe i “noćne vožnje”.

U radionicama će se simulirati i izvoditi tehnički elementi u prometu koji su problematični (prolaz kroz koridor, pravilno kočenje i zaustavljanje, vožnja kroz prepreke, vožnja u polukrug..), a dodatno i održavanje ravnoteže, posebna pozornost na tehničke dijelove motocikla (kočnice i gume), simulacija vožnje u alkoholiziranom stanju..

Pozivamo Vas da se uključite!

Zaprimamo prijave na info@aksiget.hr.