MIJENJATI ZIMSKE GUME U LJETNE ILI NE? Pitanje je sada…

Datum objave: 05.04.2017
S pojavom toplijeg vremena i prestankom obaveznih zimskih guma, vozači se često nađu u nedoumici, trebaju li zamijeniti zimske gume. Mnogi misle kako je i u toplijim mjesecima razumno ostaviti zimske gume jer su "bolje" od ljetnih, no je li to doista tako?

gume3

Dolaskom toplog vremena bolje je prijeći na ljetne gume kako bi vaše vozilo bilo što kvalitetnije opremljeno za uvjete na cesti. U ljetnom razdoblju radi visokih temperatura zimska guma se ubrzano troši, što joj znatno skraćuje životni vijek i učinkovitost u uvjetima za koje je predviđena.

Ljetne gume omogućuju bolje kočenje i imaju mnogo kraći zaustavni put od zimskih, jer puno bolje prianjaju uz cestu kada su temperature iznad 7° Celzijusa. U toplijem razdoblju, vozilo opremljeno ljetnim gumama troši manje goriva, te ćete si na taj način smanjiti troškove i povećati vlastitu sigurnost!

Ljetne gume specifične su i po tome jer imaju plići gazni sloj, koji omogućuje veću stabilnost kada vozilo dosegne određenu brzinu. To znači da ćete imati bolju kontrolu nad svojim autom pri većim brzinama.

Ako doista želite biti sigurni na cesti, uvjete vožnje uvijek je potrebno prilagoditi uvjetima na cesti, stoga zimske gume u ljetnim mjesecima nisu preporučljive.

Budite odgovorni i vozite sigurno, rezervirajte svoj termin u Autoklubu Siget već danas!

Za rezervaciju termina zamjene guma, nazovite nas na 01 6502 230.

Vaš Autoklub Siget

gume5

Iz iste kategorije