Održana akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Datum objave: 06.09.2017
HAK i Autoklub Siget u suradnji s Gradom Zagrebom na Trgu bana Jelačića organizirali su 49. preventivno-edukacijsku akciju "Sigurno u školu s HAK-om" 2017. 

IMG_8738

Manifestaciju je otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknuvši kako je početak svake školske godine pogodan da svi obrate posebnu pozornost na učenike, posebno prvašiće, kako bi bili što sigurniji kod dolazaka u školu i odlazaka svojim domovima.

Predsjednik Autokluba Siget održao je govor u kojem je naglasio kako je najvažnija zadaća svakog društva zaštititi one najmanje među nama, a to su djeca. Rekao je kako je iznimno lijepo vidjeti toliko puno djece i dječjih osmijeha, te se nada kako će toga biti još više u budućnosti.

Posebni savjetnik predsjednice Republike za zdravstvo i sport Tomislav Madžar podsjetio je da je predsjednica Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak prigodom posjete školi u Gospiću apelirala na vozače da paze na djecu u prometu.

Tijekom dana povodom akcije održan je prigodni zabavni program za djecu i odrasle koji je uključivao pjevanje više skupina iz dječjih zborova, dječjih vrtića i plesnih klubova, kao i zdravstvene preglede za sve generacije i učenje pružanja prve pomoći ljudima u nesreći.

Održano je natjecanje u vožnji biciklima i romobilima za mlađe od 5 godina, kao i za one starije, nakon čega su svi sudionici dobili prigodne poklone.

Veselje i radost onih najmlađih bila je najveća nagrada svim organizatorima i sudionicima u ovoj akciji.

IMG_8516

Iz iste kategorije