Provjera tehničke ispravnosti motocikla

Datum objave: 08.04.2019
Svratite u našu Stanicu za tehnički pregled i naši će vam stručni nadzornici pregledati mopede i motocikle.

Akcija traje od 23.04.-27.04.2019,  najava nije potrebna.

 

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa organizira se preventivno-sigurnosna akcija kontrole  tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019“. Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

 

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter s ciljem poticanja vozača motocikala i mopeda da provjere tehničku ispravnost vlastitih vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nezgoda uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

TP motocikla

Pregled vozila obavlja se besplatno (bez naplaćivanja naknade) za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Iz iste kategorije