Uspješno provedena akcija besplatnog testiranja vozila

Datum objave: 15.10.2016
zamjena guma autoklub siget
Istraživanja pokazuju da je na zagrebačkim cestama sve više neispravnih automobila, pri čemu su ugroženi svi sudionici u prometu.

Kako bi omogućio što većem broju građana Zagreba da prekontroliraju ispravnost svojih vozila za zimske uvjete Autoklub  Siget je danas, kao i prijašnjih godina, organizirao vrlo uspješnu akciju: „Besplatno testiranje vozila za zimske uvjete vožnje“. Djelatnici servisa imali su pune ruke posla pregledavajući kočnice, amortizere i rashladne tekućine, no posebnu pažnju posvetiti su kvaliteti guma. Brojni posjetitelji osim besplatnog kontrolnog pregleda i upoznavanja s ostalim uslugama dobili su i prigodne darove, a odličan odaziv građana pokazatelj je koliko građani brinu o svim limenim ljubimcima i koliko su svjesni vlastite odgovornosti kao sudionici u prometu.

Predsjednik Autokluba Siget, izrazio je zadovoljstvo odličnim odazivom građana na ovu akciju te naglasio da je izvanredno važno redovito kontrolirati vozila, osobito pred zimu, kada su i uvjeti vožnje često nepovoljni. Napominje da se i ovaj put pokazalo kako su mnoga vozila bila djelomično neispravna, a djelatnici Autokluba nekima od njih su odmah i otklonili manje kvarove.

Primijećeno je da su vrlo često na automobilima istrošene metlice brisača što može biti jako opasno za vozače zbog lošije vidljivosti kada je vjetrobransko staklo zamagljeno. Na većem broju vozila evidentirane su i zimske gume starijih godišta. „Naime, uvriježeno je mišljenje da ako se zimi ne prijeđe veći broj kilometara da nije potrebno mijenjati gume svake dvije do tri godine. To je netočno, jer guma sama po sebi otvrdne nakon 2 do 3 godine i nema niti približno svojstva nove gume“, rekao nam je Ronald Matijević, voditelj službe pomoći na cesti AK Siget.

Ovo je bila samo jedna od brojnih akcija Autokluba Siget, kojem je cilj redovitim aktivnostima namijenjenim vozačima povećati svijest o važnosti odgovorne vožnje, jer neispravnim vozilom ne ugrožavaju samo svoj, već i mnoge druge živote ostalih sudionika u prometu.

 

Iz iste kategorije