Spremni za proljeće

Datum objave: 29.03.2022

Snijeg, led i sol ostavili su traga na Vašem vozilu tijekom iscrpljujuće zime. Primijenite praktične savjete kojima će Vaš limeni ljubimac ponovno zasjati u punom sjaju i obavite temeljito čišćenje vozila.

 

Provjera stanja vozila

 

Metlice brisača

Nerijetko se dogodi da se oštete tijekom izloženosti različitim vremenskim uvjetima. Sunčeva svjetlost i atmosfera mijenjaju materijal brisača te on postaje tvrđi i gubi svoja svojstva.

Razine tekućina u vozilu

Provjerite razinu ulja u motoru i sjetite se da niska razina rashladne tekućine može uzrokovati pregrijavanje i oštećenje motora, dok Vam tekućina za pranje vjetrobranskog stakla osigurava bolje promatranje uvjeta u prometu.

Tlak u gumama

Redovito provjeravajte tlak u gumama jer neispravan može imati izrazito negativan utjecaj na vožnju, a za preporučene tlakove kontaktirajte radionicu za savjet.

 

 

Korištenje pogodnosti

Ne zaboravite da kao član AK Siget – HAK ostvarujete niz pogodnosti od kojih izdvajamo besplatnu kontrolu vozila koja uključuje:

  • provjeru ispravnosti rada motora
  • podešavanje svjetala
  • provjeru stanja guma i tlak
  • provjeru stanja brisača metlica
  • provjeru svih tekućina u automobilu
  • provjeru prednjih i zadnjih kočnica

 

Čišćenje

 

Obratite pažnju na podvozje vozila i kotače na kojima se osobito skuplja gruba zimska prljavština. Detaljno očistite vozilo i pripremite ga za proljeće. Ukoliko odlazite u autopraonicu, imajte na umu da nečistoće poput tvrdokornih ostataka insekata na izrezima vrata i drugim površinama možda neće biti uklonjene. Da biste spriječili mrlje od kamenca i tvrde vode, nakon čišćenja krpom obrišite vlažna područja suhim.

 

 

Ne zaboravite vjetrobransko staklo! 

Tijekom zime ventilacija pojačano radi, zbog čega dolazi do taloženja čestica s unutarnje strane vjetrobranskog stakla. Može se činiti masno te uvelike utjecati na smanjenu vidljivost drugih sudionika u prometu.

 

 

*Zapamtite:

Sigurna vožnja započinje Vašim vozilom, a Vaša je odgovornost njegova ispravnost!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

01 6502 212
clanstvo@aksiget.hr

 

 

 

 

 

Iz iste kategorije