Tips&Tricks: kako preživjeti zimu

Datum objave: 05.01.2017
popust-servis-autoklub-siget
AK Siget preporučuje: mali trikovi velikih majstora za što bezbolnije i sigurnije preživljavanje zime.

Mali trikovi velikih majstora

  • Najveći problem tijekom hladnih zimskih dana predstavljaju nam zamagljena stakla. No, osim što nam “kradu” vrijeme, zamagljena stakla mogu biti i izrazito opasna. Kako biste se brzo riješili tog problema, spustite prozore kako bi ušao svježi, hladni zrak i odmaglio vam stakla.
  • Kako biste izbjegli dugotrajno odleđivanje vjetrobrana, noć prije u boci s raspršivačem pomiješajte jednu trećinu vode s dvije trećine alkoholnog octa. Ujutro pošpricajte stakla i led će se otopiti kroz nekoliko sekundi!
  • Druga opcija je da preko noći na brisače stavite pamučne čarape kako bi spriječili njihovo zaleđivanje.

 

AKCIJA!

Svim vozačicama i vozačima Grada Zagreba poklanjamo besplatan pregled i kontrolu svih tekućina, te kontrolu stanja akumulatora.

 

  • Brisači su vam se zalijepili za vjetrobran? Namočite krpu u čisti alkohol te njome prebrišite brisače. Zahvaljujući alkoholu, brisači neće prijanjati uz stakla.
  • Svi u kućanstvu imamo vrećice za zamrzavanje namirnica, a upravo vam one mogu poslužiti za zaštitu retrovizora – navečer ih omotajte oko retrovizora i učvrstite gumicama. Kada ih ujutro maknete, na retrovizorima neće biti leda.
  • Ako vam se zaledila brava na limenom ljubimcu, pošpricajte je dezinficijensom za ruke. Alkohol iz dezificijensa otopit će led i vaša brava ponovno će biti funkcionalna.

 

Savjet PLUS!

  • Gume su jedini dio vozila  koji je u doticaju s kolnikom i njihov posao postaje sve teži kada je kolnik sklizak. Nemojte se poigravati lošim gumama jer opasnost od proklizavanja puno je veća tijekom vožnje s istrošenim gumama.
  •  Tijekom niskih temperatura snaga akumulatora znatno se smanjuje i potrebno mu je više snage za paljenje motora i grijanje, stoga je redovan servis ključan za ugodnu vožnju.
  • I vašem limenom ljubimcu potrebna je zaštita od niskih temperatura. Rashladna tekućina od iznimne je važnosti pri niskim temperaturama jer štiti vaše vozilo od smrzavanja na temperaturi do čak – 25°C, stoga ju je bitno pravovremeno provjeriti i, po potrebi, zamijeniti.

 

AKCIJA!
[05.01. – 20.01.2017.]

Svim vozačicama i vozačima Grada Zagreba poklanjamo besplatan pregled i kontrolu svih tekućina, te kontrolu stanja akumulatora.

Kako biste bili sigurni da je vaš limeni ljubimac spreman za temperaturne ništice, rezervirajte svoj termin pozivom na broj 01 6502 230 i iskoristite brojne popuste koje smo vam pripremili.

 

Izvor: One good thing

Iz iste kategorije