Pripremite vozilo za zimske uvjete!

Datum objave: 28.10.2021
Niske temperature mogu prouzrokovati niz teškoća za Vas i Vaše vozilo. Donosimo 10 savjeta za nesmetano kretanje u zimskim uvjetima!

 

 

Akumulator:  Pri nižim temperaturama akumulator otežano radi. Pregledajte ga kako biste se uvjerili da je u dobrom stanju.

Spremnik goriva: U automobilu ćete možda provesti više vremena nego je planirano. Važno je imati goriva za rad motora u mjestu i održavanje optimalne temperature unutar vozila.

Tlak u gumama: Padom temperatura smanjuje se i tlak u automobilskim gumama. To dovodi do smanjenja stabilnosti vozila te povećanja potrošnje goriva.

Zimske gume:  Razmislite o zimskim gumama umjesto cjelogodišnjih. Pokazalo se da bolje prianjaju uz cestu, bolje su performanse kočenja i pri ulasku u zavoj nema drastičnog proklizavanja.

Ventilacijski sustav: Zahvaljujući ventilacijskom sustavu automobila postići ćete ugodnu temperaturu vozila tijekom hladnih dana.

Rashladna tekućina:  Koristi se za grijanje. Provjerite razinu rashladne tekućine motora.

Automobilska svjetla:  Imaju veliku ulogu u sigurnosti vožnje omogućavanjem dobre vidljivosti. Prekontrolirajte i podesite svjetla.

Prva pomoć: Iako je posjedovanje kutije prve pomoći u automobilu zakonom regulirana obveza, zbog Vas i drugih sudionika u prometu provjerite sadržaj kutije te po potrebi upotpunite.

Bilo bi korisno…: Pokrivač, baterijska lampa, sprej za odleđivanje brave, punjač za mobitel samo su neke od stvari koje bi Vam mogle pomoći ako se nađete u nepovoljnoj situaciji. Spremite ih u vozilo.

Članstvo u HAK – AK Siget: U slučaju kvara vozila ili nesreće pozovite službu pomoći na cesti na broj 1987.

Još uvijek primamo narudžbe za besplatni kontrolni pregled vozila za članove.
Kontaktirajte nas na 01 6502 212 ili clanstvo@aksiget.hr.

Vidimo se!

Iz iste kategorije